Sałatka ziemniaczana z jackfruitem i musztardą Dijon

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 1

Brak głosów do tej pory.

Szukacie pomysłu na wielkanocną sałatkę? Jarek- szef kuchni De Care ma dla Was propozycję na sałatkę stworzoną z szarpanego jackfruita, który jest świetnym zamiennikiem mięsa, sosem z grzybów shiitake i oczywiście jajkami. Całą potrawę przygotujecie w 30 minut, a zjecie jeszcze szybciej 🙂

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, wystudź i pokrój w plasterki, a następnie podmaż na rumiany kolor i przełóż do miski.
  2. W drugiej misce wymieszaj jogurt, majonez i musztardę.
  3. Na patelnię wlej olej i podsmaż szarpanego jackfruita, dodaj sos z grzybów shiitake, cebulę i smaż kolejne kilka minut, pod koniec dodaj do smaku sól oraz pieprz. Przełóż do miski z ziemniakami, dodaj seler naciowy, kolendrę oraz dymkę.
  4. Jajka obierz i pokrój na ćwiartki, dodaj do sałatki i całość wymieszaj.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY