Składniki
pulpa z mango 99%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Pulpa z mango to pełnowartościowy miąższ, czyli zmiksowane owoce mango bez skórki i pestek. Dzięki wykorzystaniu wyłącznie najbardziej pożądanej odmiany tego owocu – Alphonso, pulpa posiada wyjątkowy, egzotyczny smak pełen słodyczy, który doskonale komponuje się zarówno ze słodkimi wypiekami, koktajlami, jak również z wytrawnymi daniami. Oprócz wartości smakowych, mango jest również bogate w liczne witaminy i minerały, takie jak witamina C oraz wapń, a zawarte w nim polifenole wykazują silne działanie przeciwutleniające. Owoc, zamknięty w praktycznej puszcze Easy open posiada prosty, naturalny skład bez dodatku cukru i sztucznych ulepszaczy. Skuś się na prawdziwy smak mango!
Doskonała do deserów, kremów i wypieków. Dodaje egzotycznej nuty do napojów, koktajli, smoothie oraz drinków np. Mango Lassi. Idealna do jogurtów, lodów i sorbetów. Sprawdzi się jako dodatek do sosów, dań mięsnych oraz wegetariańskich.
Składniki
pulpa z mango 99%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.