Sernik Raffaello na zimno
Dla wszystkich fanów kokosowych słodkości Czarna Wisienka przygotowała wybitnie pyszny i prosty deser – sernik na zimno z rafaello. Idealnie kremowy i lekki, doskonały w towarzystwie mrożonej kawy.
SKŁADNIKI
- 400 ml mleczko kokosowego Kara lub kremu kokosowego Kara
- 500 g jogurtu greckiego
- 100 ml wrzącej wody
- 3 kopiaste łyżki żelatyny
- 10 łyżek cukru pudru (może być z erytrolu lub ksylitolu)
- 5 łyżek wiórków kokosowych
- Do podania: Rafaello, wiórki kokosowe, blanszowane migdały
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Żelatynę rozpuść we wrzątku.
- Do miski przełóż mleczko kokosowe, jogurt, cukier puder i wiórki kokosowe. Na końcu wlej lekko przestudzoną rozpuszczoną żelatynę. Całość wymieszaj.
- Tortownicę o średnicy ok 18cm wyłóż papierem do pieczenia. Wlej masę i włóż do lodówki na min. 5h.
- Gotowy sernik posyp wiórkami kokosowymi, udekoruj kulkami Rafaello i blanszowanymi migdałami.
Tip: żelatynę możesz zastąpić jej roślinnym odpowiednikiem – agar agar
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY