Grzanki z salsą meksykańską
W pięciu prostych krokach przygotuj niesamowicie chrupiące i aromatyczne grzanki w meksykańskim stylu, które doskonale sprawdzą się jako smakowita przekąska podczas spotkania ze znajomymi lub emocjonującego kibicowania. Do dzieła!
SKŁADNIKI
- 1 puszka salsy meksykańskiej
- 2 łyżeczki pasty z czosnku
- 1 mała bagietka
- 1/4 kostki miękkiego masła
- 1/2 łyżeczki suszonej pietruszki
- Sól do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. W bagietce zrób nacięcia co 1,5 cm.
2. W misce wymieszaj masło, pastę z czosnku i pietruszkę. Dopraw solą i wymieszaj całość.
3. W nacięcia bagietki równomiernie rozłóż masę czosnkową.
4. Piekarnik nagrzej do 175°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i połóż na nim bagietkę. Piecz przez 15 minut.
5. Bagietkę podziel na kromki i podawaj z meksykańską salsą.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY