W dniu wielkiego finału wspieraliśmy działania Klubu Szefów Kuchni w Restauracji Mistrzów, która powstała w sztabie głównym WOŚP na Błoniach Stadionu Narodowego. Utalentowany zespół kucharzy przygotował menu które dostarczyło Gościom restauracji wyjątkowe doznania kulinarnej sztuki.
Nasz Szef Kuchni Jarek Owczarczyk osobiście był odpowiedzialny za ugotowanie przepysznej zupy krem z kalafiora z pastą Tom Kha oraz salsą z grzybów shiitake. Wszystkie dania zachwyciły gości restauracji, dzięki czemu udało się zebrać do puszki wspaniałą kwotę 25 568,25 zł! To nie wszystko… Na Wilanowie stanął ogromy kocioł, w którym kucharze Klubu Szefów Kuchni ugotowali ponad 2 500L azjatyckiej zupy.
Wydaliśmy 15 tysięcy porcji, a to oznacza, że rozgrzaliśmy w ten zimny dzień wiele osób. Mamy nadzieję, że dzięki tej inicjatywie w naszych sercach pozostały nie tylko niezapomniane smaki, ale także wartość niesienia pomocy. Już dziś czekamy na 33 Finał, bo z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy gramy do końca świata i jeden dzień dłużej! Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.