Zupa grzybowa z makaronem gryczanym chow mein

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

Szukasz inspiracji na wigilijny stół? Koniecznie sprawdź przepis na zupę grzybową z makaronem chow mein. Przygotujesz ją w zaledwie 35 minut, a z pewnością oczarujesz smakiem niejednego gościa. Wszystko dzięki aromatycznym grzybom siitake, sojowego sosu grzybowego i pasty miso.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

35 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Grzyby shiitake namocz w zimnej wodzie. Następnie zagotuj, potem wystudź i pokrój w paski.
2. Do garnka wlej oliwę z oliwek, podsmaż pastę miso z cebulą, dodaj grzyby i wymieszaj. Następnie wlej bulion i gotuj na średnim ogniu przez 15-20 minut.
3. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
4. Gotową zupę podawaj z makaronem oraz świeżym szczypiorkiem i koperkiem

Do podania:

4 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki posiekanego koperku

 

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY