Zupa dyniowa z kremem kokosowym Kara
Kremowa zupa z dyni przełamana delikatnym smakem kremu kokosowego to danie, którego nie może zabraknąć w Twoim menu. Już dziś spróbuj naszego przepisu i przekonaj się, że zupy wcale nie muszą być nudne!
SKŁADNIKI
- 250 ml kremu kokosowego KARA
- Dwie łyżki soku z limonki
- 1 mała dynia hokkaido obrana i pokrojona w kostkę
- 2 średnie cebule pokrojone w kostkę
- 2 małe marchewki pokrojone w plastry
- 2 ząbki czosnku
- 200 ml bulionu warzywnego
- Sól, pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Rozgrzej piekarnik do 180°C. Do żaroodpornego naczynia wyłóż dynię, cebulę, marchewkę oraz czosnek. Całość zalej odrobiną bulionu. Piecz przez 20 min.
- Upieczone warzywa zmiksuj, stopniowo dodając mleczko kokosowe oraz resztę bulionu, aby uzyskać kremową konsystencję. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z limonki.
- Do garnka przelej przygotowaną zupę i zagotuj ją.
- Podawaj gorącą, posypaną prażonymi pestkami dyni.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY