Zupa botwinka z mleczkiem kokosowym Kara

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Botwinka z kremem kokosowym? Czemu nie! Przekonajcie się, że produkty takie jak mleczko kokosowe, sos sojowy czy ocet ryżowy mogą towarzyszyć Wam w codziennej kuchni, nie tylko do dań azjatyckich. Botwinka to idealna propozycja na letni obiad.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

45 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Botwinkę dobrze wypłucz w zimnej wodzie, buraki odetnij, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a liście botwinki drobno pokrój.
  2. Marchew obierz i zetrzyj na tarce, cebulę drobno posiekaj. Na oliwie w garnku podsmaż marchew, dodaj cebulę, pastę z czosnku i smaż przez 2 -3 minuty. Wlej bulion i gotuj, aż marchew zmięknie, następnie dodaj pokrojoną botwinkę i ocet, gotuj przez kolejne 5 minut. Na koniec dodaj mleczko kokosowe, pokrojony koper, dopraw do smaku pieprzem i sosem sojowym.
  3. W międzyczasie ugotuj jajka na twardo i pokrój w ćwiartki.
  4. W drugim garnku, w osolonej wodzie ugotuj ziemniaki, a następnie pokrój w plastry.
  5. Do misek nałóż ziemniaki, jajka i zalej zupę.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY