Wytrawne gofry z musztardą Dijon
Kanapki gofrowe z przepysznymi, typowo letnimi dodatkami to pomysł na udany podwieczorek! Dzięki wykorzystaniu Mieszanki na gofry Yummity przepis jest prosty i szybki w przygotowaniu, co sprawi, że więcej czasu możesz spędzić na delektowaniu się pysznym posiłkiem. Smacznego!
SKŁADNIKI
Dodatki na kanapki:
- 1 łyżeczka musztardy Dijon Maille
- 50 g szpinaku lekko smażonego
- 50 g wędzonego łososia w plasterkach
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 50 g hummusu
- Kilka liści jarmużu
- 1 mały pomidor pokrojony w plastry
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- ½ awokado pokrojone w plastry
- 2 łodygi szparagów pieczonych
- 2 jajka przepiórcze sadzone na patelni
- 1 łyżeczką musztardy Dijon
- 40 g jogurtu greckiego
- 2 plastry cukinii grillowanej
- Kilka liści młodej botwinki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Gofry przygotuj według bazowego przepisu na opakowaniu, w wersji wytrawnej. Pozostaw do wystygnięcia.
- Dodatki 1: Gofra posmaruj musztardą, a następnie wyłóż szpinak oraz łososia.
- Dodatki 2: W małej miseczce wymieszaj hummus z musztardą, a następnie posmaruj gofry powstałą mieszanką. Na wierzch gofra połóż jarmuż oraz plastry pomidora.
- Dodatki 3: Gofra posmaruj musztardą, a następnie wyłóż łodygi szparagów, jajka sadzone oraz plastry awokado.
- Dodatki 4: W małej miseczce wymieszaj jogurt z musztardą, a następnie posmaruj gofry powstałą mieszanką. Na wierzch gofra połóż liście botwinki oraz cukinię.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY