Wietnamska kanapka Banh mi z chrupiącym tofu i piklowanymi warzywami Food square

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 114

Brak głosów do tej pory.

Odkryj autentyczny smak Wietnamu w kanapce Banh mi z chrupiącym tofu i piklowanymi warzywami! Dzięki wyjątkowym produktom od House of Asia, takim jak aromatyczna żółta pasta curry i intensywny sos sojowy, każdy kęs tej kanapki to prawdziwa podróż kulinarna do Dalekiego Wschodu. Gotowi na kulinarne odkrycia? Zrób przepis już teraz. Za przepis dziękujemy food_square.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Piklowane warzywa:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Piklowane warzywa

  1. Marchew i kalarepę pokrój w słupki, rzodkiewkę w plasterki. Wrzuć je do słoika.
  2. Wlej ocet z yuzu oraz wodę. Wsyp cukier oraz sól. Wymieszaj i wstaw do lodówki na min. 24 godziny.

Banh mi

  1. Tofu pokrój w 5 mm plastry.
  2. Pastę curry połącz z sosem sojowym. Tofu obtocz w marynacie, a następnie w skrobi ziemniaczanej.
  3. Plastry tofu wrzuć na patelnię z mocno rozgrzanym olejem i smaż po ok. minutę z każdej strony, aż powstanie chrupiąca skorupka. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  4. Bagietkę pokrój pod kątem na 4 równe części. Każdą z nich przekrój na pół, nie przekrawając pieczywa do końca.
  5. Na spód ułóż piklowane warzywa oraz kiełki fasoli mung. Kolejno połóż plastry tofu. Polej sosem do spring rolls i sajgonek i ułóż świeże zioła: kolendrę oraz miętę.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY