Wege pasztet z soczewicy
Dzięki wykorzystaniu naszego dania Yummity w stylu peruwiańskim przygotujesz szybki wegetariański pasztet o niesamowitym smaku i konsystencji. Specjalna selekcja przypraw sprawi, że danie będzie wyjątkowo aromatyczne.
SKŁADNIKI
1 opakowanie Dania w stylu indyjskim
1 jajko
1 łyżka oleju
TIP: Jeśli chcesz, aby danie było w pełni wegańskie, zamiast jajka możesz wykorzystać 1 łyżkę mielonego siemienia lnianego zmieszanego z 2 łyżkami gorącej wody.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Danie przygotuj według przepisu na opakowaniu.
2. Przygotowane danie zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Dodaj jajko i wymieszaj łyżką.
3. Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C z opcją góra-dół.
4. Foremkę posmaruj olejem i przełóż do niej masę. Piecz przez 20 minut.
5. Pasztet pokrój po całkowitym wystudzeniu.