Wege burger z szarpanym jackfruitem i sosem satay Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Wege burger, który nie wygląda i nie smakuje jak wege? Z owocem chlebowca- jackfruitem to możliwie. Wymieszaj go z aromatycznym, słodko-pikantnym sosem teriyaki House of Asia i gotowe.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Sos:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Jackfruita wyłóż na sitko i dobrze odsącz, następnie odkrój zdrewniałe końcówki i za pomocą widelca poszarp na kawałki przypominające włókna. Na rozgrzanej patelni usmaż Jackfruita na złoty kolor, dodaj pastę z czosnku i imbiru, smaż 3-4 minuty, a następnie dodaj sos teriyaki, smaż kolejne 5 minut, tak aby cały nadmiar sosu został wchłonięty przez owoc.
  2. Bułki przekrój na pół i podpiecz je na maśle na rumiany kolor. W międzyczasie przygotuj wymieszaj ze sobą składniki sosu.
  3. Podpieczone bułki posmaruj gotowym sosem, ułóż smażonego jackfruita, pomidora, cebulę, a na koniec przykryj drugą częścią bułki.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY