Wegańska sałatka z tofu, solą Kala Namak i chia Smukłe Widelce

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 110

Brak głosów do tej pory.

Odkryj niezwykły smak wegańskiej sałatki z tofu, solą Kala Namak i chia, która zachwyci Twoje kubki smakowe! Spróbuj naszego przepisu z tofu wędzonym, skrobią ziemniaczaną, słodką papryką i olejem. Skomponuj sałatkę z chrupiącą sałatą lodową, aromatycznym awokado, soczystą gruszką i chrupiącymi orzechami nerkowca. A do tego sos z nasionami chia, olejem, sokiem z cytryny, miodem i odrobiną pieprzu – prawdziwa uczta dla podniebienia! Podaj sałatkę z tofu na obiad, lunch czy kolację i ciesz się wyjątkowym smakiem wegańskich potraw! Zrób coś dobrego dla siebie i wypróbuj przepis od Smukłe widelce  już dziś!

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Sałatka:

  • Pół sałaty lodowej
  • Awokado
  • Gruszka
  • Garść orzechów (np. Nerkowca)

Sos:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Tofu pokrój w kostkę.
  2. W misce wymieszaj skrobię z przyprawami i obtocz tofu.
  3. Usmaż na głębokim tłuszczu (nie musi być go dużo, użyj małego garnuszka). Odsącz na ręczniku papierowym.
  4. Na półmisku ułóż posiekaną sałatkę i pokrojone owoce.
  5. Składniki na sos zmieszaj i polej sałatkę. Posyp orzechami.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY