Wegańska sałatka z tofu, solą Kala Namak i chia Smukłe Widelce
Odkryj niezwykły smak wegańskiej sałatki z tofu, solą Kala Namak i chia, która zachwyci Twoje kubki smakowe! Spróbuj naszego przepisu z tofu wędzonym, skrobią ziemniaczaną, słodką papryką i olejem. Skomponuj sałatkę z chrupiącą sałatą lodową, aromatycznym awokado, soczystą gruszką i chrupiącymi orzechami nerkowca. A do tego sos z nasionami chia, olejem, sokiem z cytryny, miodem i odrobiną pieprzu – prawdziwa uczta dla podniebienia! Podaj sałatkę z tofu na obiad, lunch czy kolację i ciesz się wyjątkowym smakiem wegańskich potraw! Zrób coś dobrego dla siebie i wypróbuj przepis od Smukłe widelce już dziś!
SKŁADNIKI
- 1/2 łyżeczki Soli Kala Namak QF Quality Food
- 400 g tofu wędzonego
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżka słodkiej papryki
- Olej do smażenia
Sałatka:
- Pół sałaty lodowej
- Awokado
- Gruszka
- Garść orzechów (np. Nerkowca)
Sos:
- Łyżka Nasion chia QF Quality Food
- 8 łyżek oleju
- Sok z połowy cytryny
- Łyżka miodu
- Pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Tofu pokrój w kostkę.
- W misce wymieszaj skrobię z przyprawami i obtocz tofu.
- Usmaż na głębokim tłuszczu (nie musi być go dużo, użyj małego garnuszka). Odsącz na ręczniku papierowym.
- Na półmisku ułóż posiekaną sałatkę i pokrojone owoce.
- Składniki na sos zmieszaj i polej sałatkę. Posyp orzechami.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY