Tosty z jogurtowym sosem Tahini i warzywami

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 9

Brak głosów do tej pory.

Fenomenalne śniadanie w 20 minut? Jak najbardziej to możliwe! Zerknijcie, co pysznego z naszą pastą tahini zrobiła Magda waffle.plantation.

Ilość porcji

Liczba porcji

3

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

20 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Do podania:

  • 200 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 1 ogórek gruntowy pokrojony w drobną kostkę
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Kilka rzodkiewek pokrojonych w plasterki
  • Sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka oliwy
    Kilka kromek chleba

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Tahini połącz z jogurtem greckim, dodaj sok z cytryny, przeciśnięty ząbek czosnku i wszystko wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  2. Warzywa wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą i natką pietruszki.
  3. Chleb podpiecz w tosterze bądź na patelni delikatnie skropionej oliwą.
  4. Grzanki posmaruj solidną porcją sosu, a następnie nałóż warzywa.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY