Tartaletki ala krówka z kokosowym mleczkiem i truskawkami
Szykujesz poczęstunek dla gości i potrzebujesz prostych, smacznych i do tego szybkich przepisów? Szybkie przepisy to już nasza specjalność. Proponujemy dla Ciebie i Twoich gości efektowny deser – tartaletki z truskawkami i skondensowanym mleczkiem kokosowym. Dlaczego warto użyć mleczka skondensowanego z kokosa? Nie dość, że pyszne, aksamitne, to jeszcze naturalnie bez laktozy i ma o 40% mniej cukru niż popularne krowie mleczko skondensowane.
SKŁADNIKI
- 200 ml mleczka kokosowego skondensowanego Quality Food
- ok 20 tartaletek o śr. 6 cm
- listki świeżej mięty
- 300 g truskawek
- wiórki kokosowe do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Tartaletki przygotuj samodzielnie wg. Przepisu lub skorzystaj z gotowych, dostępnych w sklepach.
- Truskawki i miętę umyj i osusz delikatnie ręcznikiem papierowym. Truskawki pokrój w ósemki.
- Do każdej tartaletki nałóż ok. 1 łyżeczkę mleczka kokosowego skondensowanego, następnie ułóż kawałeczki truskawek i listki mięty.
- Całość oprósz wiórkami kokosowymi i gotowe.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY