Tapioka z musem z papai i owocami
Zaskocz przyjaciół i przygotuj im deser z tajską tapioką. Dodaj do tego mus z papai, Twoje ulubione owoce i wyśmienity deser gotowy!
SKŁADNIKI
- 200 ml pulpy z papai
- 3 łyżki tapioki
- 250 ml wody
- 1 łyżeczka cukru
Świeże owoce do dekoracji:
- 50 g borówki
- 50 g porzeczki czerwonej
- 1 figa
- Listki mięty
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do rondelka wlej wodę, doprowadź do wrzenia, następnie dodaj cukier oraz tapiokę. Gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut, często mieszając. (Gotowe perły tapioki stają się przeźroczyste). Odstaw do wystudzenia.
- Do pucharków nałóż kolejno pokrojone owoce, tapiokę oraz mus z papai i kolejność powtórz. Wstaw do lodówki na 10 minut. Podawaj ze świeżą miętą.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY