Spring rolls z owocami i sosem śliwkowym Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Spróbuj owocowych, przepysznych spring rollsów z owocami. Przygotujesz je w zaledwie 15 minut i do tego bez moczenia papieru. PS danie będzie smakować idealnie ze śliwkowym sosem Ros Thai Thai

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

8 szt. Papieru do sajgonek bez namaczania House of Asia

Kilka łyżek Sosu śliwkowego Ros Thai Thai

1 awokado

1 kalarepa

6-8 truskawek

1/2 mango

1/4 melona

Kilka gałązek kolendry i mięty

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Awokado, kalarepę, mango oraz melona obierz i pokrój w cienkie paski, a truskawki w plasterki.
  2. Na desce ułóż pionowo arkusz papieru. Na 2/3 jego długości rozłóż owoce, połóż gałązkę kolendry, 2 liście mięty i zwiń ciasno w rulon. Przekrój na 3 kawałki i podawaj z sosem śliwkowym.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY