Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
Ślimaczki z ciasta francuskiego to niesamowicie pyszna, szybka i łatwa przekąska. Dodaj do nich papryczek jalapeno i przyprawę Fajita od Casa de Mexico a uzyskasz idealny, lekko pikantny i podkręcony smak. Tę przekąskę zrobisz prawie tak szybko, jak szybko zniknie z talerza.
SKŁADNIKI
- 1-2 łyżeczki Przyprawy do Fajita Casa de Mexico
- 5-6 Papryczek Jalapeno zielonych krojonych Casa de Mexico
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 100 g szynki pokrojonej w paski
- 100 g startego sera typu gouda
- 100 g sosu pomidorowego (np. typu passata)
- 50 g kukurydzy z puszki
- 1-2 ogórki kiszone pokrojone w słupki
- 1 jajko
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ciasto francuskie rozłóż na blacie dłuższym bokiem równolegle do siebie. Posmaruj sosem pomidorowym, następnie dodaj kolejno wszystkie składniki: ser, szynkę, kukurydzę, ogórki, papryczki jalapeno i na końcu całość posyp przyprawą do fajita.
- Ciasto zwiń w rulon, posmaruj rozbełtanym jajkiem, pokrój na kawałki około 2-3 cm i ułóż na płasko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz w piekarniku w temperaturze 200°C przez 15-20 minut.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY