Śledzie na ostro w tortilli z musztardą Dijon
SKŁADNIKI
- 2-3 tortilla wraps
- 2 łyżeczki papryki Jalapeno czerwonej krojonej
- 3 łyżki greckich oliwek mieszanych marynowanych pokrojonych na pół
- 3 łyżki musztardy starofrancuskiej Dijon
- 4 solone filety śledziowe
- 1 czerwona cebula pokrojona w pióra
- Sok z ½ limonki
- 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka majonezu
- Pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Filety odsącz dokładnie papierowym ręcznikiem. Do miski przełóż szczypiorek, jalapeno, oliwki, cebulę, całość wymieszaj z majonezem i musztardą francuską. Dopraw do smaku pieprzem.
2. Placki tortilli podgrzej na suchej patelni, gdy wystygnął nałóż jeden filet ze śledzia, dodaj przygotowany sos i zwiń ciasno tortillę w rulon. Wstaw do lodówki na godzinę. Przed podaniem pokrój tortille na 3-4 cm kawałki.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY