Skrzydełka w słodko-kwaśnej marynacie Ros Thai Thai
SKŁADNIKI
- 4 łyżki Sosu do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai
- 1 kg skrzydełek z kurczaka
- 60 g masła
- 3 łyżki oleju
- 1,5 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1 łyżeczka soli
- pieprz
- Świeże listki tymianku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Skrzydełka porozcinaj. Do pieczenia użyj tylko najgrubszych części.
- Masło roztop, dodaj olej, sól, pieprz, paprykę słodką mieloną, czosnek granulowany, sos Ros Thai Thai oraz listki tymianku. Marynatę dokładnie wymieszaj.
- Skrzydełka zalej marynatą i dokładnie wymieszaj (możesz zostawić je na całą noc).
- Piekarnik nagrzej do 180*C góra dół. Zamarynowane skrzydełka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Marynatą, która pozostała na dnie miski posmaruj dodatkowo skrzydełka na blaszce. Piecz ok 40 min aż, będą złociste
- Podawaj z sosem do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY