Skrzydełka marynowane w sosie sojowym Yamasa i BBQ

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

Miłośnikom grilla nigdy nie przeszkadza pogoda. Pamiętajcie, że grillować można również w domu. Dziś proponujemy przepis na przepyszne skrzydełka w wyjątkowej marynacie stworzonej z sosu sojowego YAMASA i aromatycznego sosu BBQ.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

45 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka

Marynata:

Do podania:

  • 4 łyżki sosu Mississippi oryginał

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszaj i przełóż do miski ze skrzydełkami. Wstaw do lodówki na 30 minut.
  2. Mięso ułóż na rozgrzanym ruszcie grilla lub wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz na złoty kolor z dwóch stron ok. 40 minut. Po tym czasie sprawdź, czy są wystarczająco zarumienione i w razie potrzeby piecz jeszcze kilka minut.
  3. Gotowe skrzydełka podawaj z sosem Mississippi i posyp sezamem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY