Skrzydełka marynowane w sosie sojowym Yamasa i BBQ
SKŁADNIKI
- 1 kg skrzydełek z kurczaka
Marynata:
- 2 łyżki sosu sojowego light do sushi 150 ml
- 6 łyżek sosu BBQ Mississippi oryginal 510g
- 3 łyżki oleju
Do podania:
- 4 łyżki sosu Mississippi oryginał
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszaj i przełóż do miski ze skrzydełkami. Wstaw do lodówki na 30 minut.
- Mięso ułóż na rozgrzanym ruszcie grilla lub wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz na złoty kolor z dwóch stron ok. 40 minut. Po tym czasie sprawdź, czy są wystarczająco zarumienione i w razie potrzeby piecz jeszcze kilka minut.
- Gotowe skrzydełka podawaj z sosem Mississippi i posyp sezamem.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY