Sernikobrownie z batatem i dżemem malinowym Darbo

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

Takiego mixu smaków jeszcze nie było! Połączenie dżemu malinowego, kremowego sernika i czekoladowego brownie nie tylko świetnie smakuje, ale też wygląda obłędnie. Zaskocz swoich bliskich i przygotuj sernikobrownie. Owacje na stojąco – gwarantowane. Przepis przygotowany we współpracy z Karolina Kos.

Ilość porcji

Liczba porcji

12

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

60 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

200g dżemu malinowego Darbo

Brownie:

  • 1 duży batat pokrojony na kawałki
  • 1 dojrzały banan
  • 2 jajka
  • 50 g daktyli bez pestek pokrojonych na kawałki
  • 50 g kakao
  • 40-50 g mąki orkiszowej jasnej
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Sernik:

  • 500 g twarogu sernikowego z wiaderka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki proszku budyniowego waniliowego
  • 100g erytrytolu
    szczypta soli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Batata obierz i pokrój. Gotuj w wodzie około 15 minut, aż do miękkości. Odcedź i zostaw do wystygnięcia. Daktyle pokrój i zalej odrobiną wrzątku. Zostaw na 15 minut.
  2. Wszystkie składniki na brownie umieść w jednym naczyniu i zblenduj na gładką masę. Wlej do formy (o wymiarach 18×24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Składniki na sernik miksuj do całkowitego połączenia. Następnie masę serową wylej równomiernie na wierzch brownie. Następnie wyłóż łyżeczką wyłóż na górę dżem malinowy. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra-dół) przez około 45 minut.
  4. Po upieczeniu zostaw uchylony piekarnik i zostaw do przestudzenia. Następnie schłodź w lodówce minimum kilka godzin przed podaniem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY