Sernik brownie z mango Jakjalubiejesc
Z Jakjalbiejesc Ci się upiecze. Monika to specjalistka w szybkich i sprawdzonych przepisach. Łapcie prosty przepis na niebanalnie pyszne ciasto brownie z naszą słodką pulpą mango.
SKŁADNIKI
Brownie:
- 100 g mąki
- 150 g masła
- 200 g cukru
- 3 jajka o temp pokojowej
- 180 g gorzkiej czekolady drobno posiekanej
- Szczypta soli
Kopczyki mango:
- Pół puszki Pulpy z mango Alphonso bez dodatku cukru QF Quality Food
- 125 g czyli 1/2 kostki półtłustego twarogu
- Sok z cytryny
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- 1 jajko
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Masło roztop w rondelku i zdejmij z ognia. Dodaj czekoladę i wymierzaj do rozpuszczenia. Zostaw do wystygnięcia.
- Do miski wbij jajka, dodaj sól i cukier. Ubij do puszystej i jasnej konsystencji kilka minut. Kolejno wlej roztopioną czekoladę z masłem, a także przesianą mąkę. Wymieszaj powoli do połączenia wszystkich składników.
- Blaszkę (u mnie wymiary to 32 na 24, ale jeśli jest mniejsza to lepiej, bo ciasto wyjdzie wyższe) natłuść i wyłóż papierem.
- Wszystkie składniki na mango kopczyki zmiksuj. Na blaszkę wylej czekoladową warstwę i łyżką zrób wgłębienia. Na to wylej serową warstwę mango i opcjonalnie na wierzchu pokrusz odrobinę czekolady.
- Włóż do nagrzanego piekarnika — termoobieg 185’C na około 35 minut.
- Upieczone wyjmij i ostudzić. Im więcej zakalcowatej masy, tym lepiej. Po pokrojeniu na kawałki możesz każdy udekorować resztą pulpy z mango, smarując ją na wierzchu.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY