Sernik brownie z mango Jakjalubiejesc

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 4.9 / 5. Ilość głosów: 94

Brak głosów do tej pory.

Z Jakjalbiejesc Ci się upiecze. Monika to specjalistka w szybkich i sprawdzonych przepisach. Łapcie prosty przepis na niebanalnie pyszne ciasto brownie z naszą słodką pulpą mango.

Ilość porcji

Liczba porcji

8

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Brownie:

  • 100 g mąki
  • 150 g masła
  • 200 g cukru
  • 3 jajka o temp pokojowej
  • 180 g gorzkiej czekolady drobno posiekanej
  • Szczypta soli

Kopczyki mango:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Masło roztop w rondelku i zdejmij z ognia. Dodaj czekoladę i wymierzaj do rozpuszczenia. Zostaw do wystygnięcia.
  2. Do miski wbij jajka, dodaj sól i cukier. Ubij do puszystej i jasnej konsystencji kilka minut. Kolejno wlej roztopioną czekoladę z masłem, a także przesianą mąkę. Wymieszaj powoli do połączenia wszystkich składników.
  3. Blaszkę (u mnie wymiary to 32 na 24, ale jeśli jest mniejsza to lepiej, bo ciasto wyjdzie wyższe) natłuść i wyłóż papierem.
  4. Wszystkie składniki na mango kopczyki zmiksuj. Na blaszkę wylej czekoladową warstwę i łyżką zrób wgłębienia. Na to wylej serową warstwę mango i opcjonalnie na wierzchu pokrusz odrobinę czekolady.
  5. Włóż do nagrzanego piekarnika — termoobieg 185’C na około 35 minut.
  6. Upieczone wyjmij i ostudzić. Im więcej zakalcowatej masy, tym lepiej. Po pokrojeniu na kawałki możesz każdy udekorować resztą pulpy z mango, smarując ją na wierzchu.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY