Serniczek z tapioką i musem mango Smukłe Widelce

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Przepisów na sernik bez pieczenia na zimno jest całe mnóstwo, ale takiego na pewno jeszcze nie widzieliście 🙂 Justyna smuklewidelce przychodzi z niesamowitym przepisem na sernik z perełkami tapioki i pulpą mango. Tapioka będzie miłym dodatkiem, a pulpa słodkim zwieńczeniem deseru. Sprawdź krok po kroku jak zrobić ten pyszny deser Kliknij tutaj>

Ilość porcji

Liczba porcji

10

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 120 g Tapioki perły QF
  • 1 puszka Pulpy z mango Alphonso QF
  • 100 g biszkoptów lub herbatników
  • 60 g masła
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 6 łyżek cukru
  • 200 g serka twarogowego mielonego
  • Łyżka żelatyny
  • Świeże truskawki do ozdoby

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Herbatniki pokrusz ręcznie lub w blenderze i zagnieć z masłem. Gotową masą wyłóż spód formy (20 cm).
  2. Tapiokę ugotuj z cukrem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy nieco ostygnie dodaj do niej serek i płynną galaretkę, dobrze wymieszaj.
  3. Wylej masę serową na herbatnikowy spód i wstaw do lodówki, aż trochę stężeje.
  4. Łyżkę żelatyny zalej 3-4 łyżkami wody i czekaj aż napęcznieje. Następnie wstaw naczynko do miski z wrzątkiem (kąpiel wodna) i dokładnie mieszaj aż żelatyna się rozpuści. Dolej pulpę mango i całość mieszaj do połączenia.
  5. Na lekko stężone ciasto wylew pulpę, udekoruj truskawkami i wstaw do lodówki na kilka h.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY