Serniczek z tapioką i musem mango Smukłe Widelce
Przepisów na sernik bez pieczenia na zimno jest całe mnóstwo, ale takiego na pewno jeszcze nie widzieliście 🙂 Justyna smuklewidelce przychodzi z niesamowitym przepisem na sernik z perełkami tapioki i pulpą mango. Tapioka będzie miłym dodatkiem, a pulpa słodkim zwieńczeniem deseru. Sprawdź krok po kroku jak zrobić ten pyszny deser Kliknij tutaj>
SKŁADNIKI
- 120 g Tapioki perły QF
- 1 puszka Pulpy z mango Alphonso QF
- 100 g biszkoptów lub herbatników
- 60 g masła
- 1 galaretka truskawkowa
- 6 łyżek cukru
- 200 g serka twarogowego mielonego
- Łyżka żelatyny
- Świeże truskawki do ozdoby
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Herbatniki pokrusz ręcznie lub w blenderze i zagnieć z masłem. Gotową masą wyłóż spód formy (20 cm).
- Tapiokę ugotuj z cukrem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy nieco ostygnie dodaj do niej serek i płynną galaretkę, dobrze wymieszaj.
- Wylej masę serową na herbatnikowy spód i wstaw do lodówki, aż trochę stężeje.
- Łyżkę żelatyny zalej 3-4 łyżkami wody i czekaj aż napęcznieje. Następnie wstaw naczynko do miski z wrzątkiem (kąpiel wodna) i dokładnie mieszaj aż żelatyna się rozpuści. Dolej pulpę mango i całość mieszaj do połączenia.
- Na lekko stężone ciasto wylew pulpę, udekoruj truskawkami i wstaw do lodówki na kilka h.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY