Sałatka z kurczakiem i sezonowymi owocami
SKŁADNIKI
- 100 g piersi z kurczaka
- 50 g szpinaku baby
- 50 g rukoli
- 15 g borówek
- 15 g malin
- 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
- 1 łyżka pokrojonych orzechów nerkowca
Marynata do mięsa:
- 1 łyżka Sosu sojowego House of Asia
- 1 łyżka Sosu ostrygowego House of Asia
Sos:
- 1 łyżka pasty Tahini QF Quality Food
- 1 łyżka Soku z limonki House of Asia
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Pierś z kurczaka zamarynuj, następnie grilluj lub podsmaż na rumiany kolor.
- Przygotuj sos mieszając ze sobą wszystkie składniki, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
- W dużej misce wymieszaj rukolę, szpinak, cebulę, dolej sos, pokrojoną pierś z kurczaka i przełóż na talerz, obsyp malinami, borówkami i orzechami.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY