Sałatka z grillowanym schabem w sosie śliwkowym Ros Thai Thai Smyk w kuchni

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Karolina Smyk w kuchni stworzyła fenomenalną sałatkę na grilla. Karolina postanowiła wykorzystać słodko-słony sos śliwkowy Ros Thai Thai nie tylko do dressingu, ale również do zamarynowania mięsa. To może smakować obłędnie. Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Zobacz jak zrobić ten przepis krok po kroku>>>

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

35 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 150 g Komosy ryżowej QF Quality Food
  • 4-6 plastrów lub 600 g schabu
  • ½ szt. schłodzonego melona pokrojonego w grubszą kostkę
  • 1 sztuka schłodzonego ogórka pokrojonego w grubszą kostkę
  • 2-3 garści ciemnych winogron pokrojonych na pół
  • szczypta soli
  • szczypta cynamonu
  • tymianek
  • orzeszki pinii

Dressing:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Komosę ryżową ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. Schab zamarynuj w oliwie, sosie śliwkowym, odrobinie soli, tymianku i cynamonie. Grilluj na oliwie z oliwek na złoty kolor. Przełóż na deskę i potnij w plastry.
  3. Wymieszaj ze sobą składniki dressingu. Gotowy sos dodaj do przestudzonej komosy wraz z pociętymi listkami mięty i kolendry. Całość przełóż na półmisek.
  4. Na komosę ułóż winogrono, ogórka, melona, schab i polej dressingiem. Na koniec udekoruj orzeszkami pinii i listkami mięty.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY