Sałatka z grillowanym schabem w sosie śliwkowym Ros Thai Thai Smyk w kuchni
Karolina Smyk w kuchni stworzyła fenomenalną sałatkę na grilla. Karolina postanowiła wykorzystać słodko-słony sos śliwkowy Ros Thai Thai nie tylko do dressingu, ale również do zamarynowania mięsa. To może smakować obłędnie. Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Zobacz jak zrobić ten przepis krok po kroku>>>
SKŁADNIKI
- 150 g Komosy ryżowej QF Quality Food
- 4-6 plastrów lub 600 g schabu
- ½ szt. schłodzonego melona pokrojonego w grubszą kostkę
- 1 sztuka schłodzonego ogórka pokrojonego w grubszą kostkę
- 2-3 garści ciemnych winogron pokrojonych na pół
- szczypta soli
- szczypta cynamonu
- tymianek
- orzeszki pinii
Dressing:
- Sos śliwkowy Ros Thai Thai – wedle uznania
- 3 łyżki Oliwy z oliwek Gaea
- sok z połowy pomarańczy
- sól
- pieprz świeżo mielony
- świeża mięta
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Komosę ryżową ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Schab zamarynuj w oliwie, sosie śliwkowym, odrobinie soli, tymianku i cynamonie. Grilluj na oliwie z oliwek na złoty kolor. Przełóż na deskę i potnij w plastry.
- Wymieszaj ze sobą składniki dressingu. Gotowy sos dodaj do przestudzonej komosy wraz z pociętymi listkami mięty i kolendry. Całość przełóż na półmisek.
- Na komosę ułóż winogrono, ogórka, melona, schab i polej dressingiem. Na koniec udekoruj orzeszkami pinii i listkami mięty.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY