Sałatka z grillowanym kwiatem bananowca w sosie musztardowo-miodowym
Zapraszasz na grilla przyjaciół, którzy nie jedzą mięsa? Zaskocz ich sałatką z grillowanym kwiatem bananowca, warzywami, serem halloumi w sosie musztardowo-miodowym. To połączenie jest wprost wyborne, a dodatek kwiatu bananowca nada daniu egzotyczny wymiar. Koniecznie spróbujcie.
SKŁADNIKI
- 1 puszka Kwiatu bananowca banana blossom Quality Food
- 3 łyżki Pesto genovese Casa del Sole
- 100 g sera halloumi pokrojonego na centymetrowe plastry
- 1 papryka czerwona
- 1 cebula przekrojona na ćwiartki
- 1/2 cukinii
- 1/2 bakłażana
- 1 łyżka posiekanych orzeszków ziemnych
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
Marynata:
- 2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia
- 2 łyżki Musztardy miodowej Dijon Maille
- 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1 łyżka oleju
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY