Sałatka z grillowanym halloumi i musztardą miodową Dijon

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 4.5 / 5. Ilość głosów: 8

Brak głosów do tej pory.

Coś pysznego na mały głód? Mamy na to pomysł! Sprawdź przepis na szybką sałatkę, który przygotowała dla nas Flymetothespoon. Grillowany serek halloumi z dodatkiem dressingu na bazie miodowej musztardy to strzał w kulinarną dziesiątkę. Smacznego!

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Składniki na dressing:

Składniki na sałatkę :

  • 225 g sera halloumi pokrojonego w plastry 1cm
  • ½ cukinii pokrojona w plasterki
  • 300 g szparagów pokrojonych na kawałki
  • 120 g  pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 30 g miksu zielonych sałat (rukola, roszponka itp.)
  • 1 łyżka prażonych ziaren słonecznika
  • świeża mięta

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Wymieszaj ze sobą składniki dressingu.
  2. Odłam i usuń zdrewniałe końcówki szparagów, a następnie pokrój pozostałą część. Pokrój cukinię i ser Halloumi. Podsmaż wszystko na patelni grillowej lub na grillu (na tacce) przez około 3 minuty z każdej strony.
  3. Na talerzu ukłóż zieleninę, halloumi, cukinię i szparagi. Dodajemy też pokrojone pomidorki. Całość posyp słonecznikiem i polej dressingiem. Dodaj też trochę mięty.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRODUKTY

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY