Pudding quinoa z musem z guawy Delicious Place
Deliciousplace przygotowała dla Was przepis na śniadanie idealne, pełne wartościowych składników. Pudding stworzony z quinoa doprawiony egzotycznym i orzeźwiającym smakiem pulpy z guawy to idealne połączenie na rozpoczęcie dnia.
SKŁADNIKI
- 90 g quinoa komosa ryżowa biała Quality Food
- 225gpuszki pulpy z quawy Quality Food
- 3/4 puszki kremu kokosowego do ubijania Quality Food
- 300 ml. mleka owsianego
- 250 g borówek + garść do ozdoby
- 35 g ksylitolu
- skórka z połówki pomarańczy
- 1 łyżka zimnej wody
- pół łyżeczki skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżka prażonych płatków migdałowych
- mięta do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Komosę ryżową zalej zimną wodą i dokładnie wypłucz. Odcedź i przełóż do garnka. Zalej napojem owsianym i doprowadź do zagotowania. Gotuj pod przykryciem 15 minut.
- Zblenduj, ale niekoniecznie na gładką masę. Odstaw.
- Borówki umieść w rondelku z ksylitolem i skórką pomarańczową. Gotuj i mieszaj, aż owoce zmiękną i puszczą sok. Wlej do ugotowanych borówek skrobię rozrobioną w łyżce wody, zamieszaj i zagotuj. Odstaw do wystudzenia.
- Krem kokosowy ubijaj przez 1-2 minuty.
- Na dno szklaneczek lub pucharków wyłóż pudding quinoa, na niego sos borówkowy. Następnie dodaj kilka łyżek pulpy z guawy, a na wierzch krem kokosowy. Górę udekoruj płatkami migdałów, borówkami i listkami mięty.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY