Pudding chia z mango i papają
Szukacie inspiracji kulinarnych na pyszny deser? Mamy dla Was pyszną propozycję. Połączenie nasion chia, mango i papai pod postacią deseru, to nie tylko pyszna kompozycja, ale także zdrowa przekąska.
SKŁADNIKI
- ½ puszki pulpy z mango QF
- ½ puszki pulpy z papai
- 3 łyżki (30 g) nasion chia
- 250 ml mleka roślinnego np. owsianego lub sojowego waniliowego
- Listki świeżej mięty do dekoracji
- 2 kostki startej czekolady do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W celu przygotowania puddingu z chia, nasiona chia wymieszaj z mlekiem roślinnym i odstaw do lodówki na ok 2 h. Możesz zostawić na dłużej, wtedy masa stanie się bardziej gęsta
- Naszykuj 2 przezroczyste pucharki, w których podasz deser. Wlej na dno pucharków warstwę pulpy z mango, następnie warstwę przygotowanego puddingu chia, a na wierzch warstwę pulpy z papai.
- Całość udekoruj startą czekoladą i listkami świeżej mięty. Podawaj schłodzone.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY