Pudding chia z mango i papają

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 4.8 / 5. Ilość głosów: 5

Brak głosów do tej pory.

Szukacie inspiracji kulinarnych na pyszny deser? Mamy dla Was pyszną propozycję. Połączenie nasion chia, mango i papai pod postacią deseru, to nie tylko pyszna kompozycja, ale także zdrowa przekąska.

Ilość porcji

Liczba porcji

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • ½ puszki pulpy z mango QF
  • ½ puszki pulpy z papai 
  • 3 łyżki (30 g) nasion chia 
  • 250 ml mleka roślinnego np. owsianego lub sojowego waniliowego
  • Listki świeżej mięty do dekoracji
  • 2 kostki startej czekolady do dekoracji

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W celu przygotowania puddingu z chia, nasiona chia wymieszaj z mlekiem roślinnym i odstaw do lodówki na ok 2 h. Możesz zostawić na dłużej, wtedy masa stanie się bardziej gęsta
  2. Naszykuj 2 przezroczyste pucharki, w których podasz deser. Wlej na dno pucharków warstwę pulpy z mango, następnie warstwę przygotowanego puddingu chia, a na wierzch warstwę pulpy z papai.
  3. Całość udekoruj startą czekoladą i listkami świeżej mięty. Podawaj schłodzone.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY