Pasta kanapkowa z jackfruita
Prosta w przygotowaniu, wegetariaństwa pasta z jackfruitem to szybki sposób na przepyszny dodatek do pieczywa, wrapów lub burgerów. Użycie sosu BBQ oraz pikantnej musztardy sprawia, że całość jest aromatyczna i bardzo wyrazista. Smacznego!
SKŁADNIKI
- 1 puszka zielonego jackfruita odsączonego, opłukanego, pokrojonego w bardzo drobne paski
- 3 łyżki musztardy Dijon Maille
- 1 łodyga selera naciowego drobno pokrojona
- 1 czerwona cebula drobno pokrojona
- Kilka gałązek natki pietruszki drobno pokrojone
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- ½ łyżeczki papryki
- Sól i pierz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W misce wymieszaj zielonego jackfruita wraz z resztą składników. Dopraw papryką, solą pieprzem do smaku. Ponownie wymieszaj do uzyskania spójnej konsystencji.
- Pastę podawaj z pieczywem lub wrapami.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY