Owsiane ciasteczka z Tahini Mientablog
Marzą Ci się zdrowe, pyszne i ekspresowe w przygotowaniu ciasteczka? Łap przepis od Mientablog na takie właśnie cuda z naszą sezamową pastą Tahini i mleczkiem kokosowym.
SKŁADNIKI
- 40 g Tahini Premium Quality Food
- 65 g Kremu kokosowego 24-26% Kara
- 120 g płatków owsianych górskich
- 20 g miodu
- 30 g purée z dyni
- 2 jajka
- 30 g prażonych orzechów laskowych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
- Jajka roztrzep z miodem, kremem kokosowym, tahini i puree z dyni. Dodaj płatki i dokładnie wymieszaj. Dodaj orzechy i jeszcze raz wymieszaj.
- Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż 6 porcji mieszanki. Ciasto nie będzie zbyt zwarte, więc trzeba zrobić to za pomocą łyżki. Po upieczeniu natomiast wszystko ładnie się sklei.
- Piecz przez 13-15 minut w 180 stopniach. Wystudź na kratce i podawaj.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY