Orzechowe noodle z jackfruitem w sosie pad thai Ros Thai Thai

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Odkryjcie przepis z wykorzystaniem nowego sosu w naszym asortymencie – sos pad thai Ros Thai Thai, który charakteryzuje się pikantno-słonym smakiem z nutą słodyczy. W połączeniu z jackfruitem makaronem i papryką, które przygotowała Flymetothespoon, smakuje wybornie!

Ilość porcji

Liczba porcji

Ilość porcji

Poziom ostrości

PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min.+ 30 min marynowania

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Składniki na marynatę do jackfruita:

Pozostałe składniki:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Wymieszaj ze sobą składniki marynaty. Odsącz jackfruita i zalej gotową marynatą. Odstaw na 30 minut lub na całą noc.
  2. Noodle ugotuj wg przepisu na opakowaniu, przelej zimną wodą.
  3. W woku rozgrzej trochę oleju sezamowego, podsmaż szalotkę i czosnek przez 2 minuty. Dodaj paprykę i jackfruita, smaż na dużym ogniu przez 5-7 minut. Zmniejsz ogień, wlej sos pad thai, dodaj noodle i wymieszaj.
  4. Włóż na talerze, podaj ze świeżymi ziołami, orzeszkami, kiełkami, skropione sokiem z limonki.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY