Miodowo-musztardowe babeczki Popovers
SKŁADNIKI
- 1 łyżka musztardy miodowej Dijon
- 4 jajka
- 1,5 szklanki pełnego mleka
- 1 łyżka koszernej soli
- 1,5 szklanki mąki
- 4 łyżki roztopionego i ostudzonego masła
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Rozgrzej piekarnik do 230 stopni. Weź 1 łyżkę roztopionego masła i dokładnie wysmaruj dno i boki papilotek do pieczenia (możesz także użyć kokilek lub foremki do muffinek).
- Używając rózgi lub blendera z właściwą końcówką zmieszaj jajka, mleko, musztardę i sól. Mieszaj dokładnie, aż do połączenia składników i uzyskania lekkiej pianki. Następnie wsyp mąkę i cały czas mieszaj. Dodaj 3 łyżki masła i dokładnie połącz składniki. Sprawdź czy nie ma grudek, a konsystencja ciasta jest gładka i kremowa.
- Przelej ciasto do foremek i piecz przez 20 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopi i piecz jeszcze przez 15 minut.
- Szybko wyjmij babeczki z foremek i delikatnie nakłuj boki babeczki końcówką noża (np. nożyka do obierania), aby uwolnić parę.
- Podawaj ciepłe z dodatkiem miodowej musztardy.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY