Mini serniczki z kremem kokosowym i pulpą mango Pysznie czy przepysznie
Macie ochotę na nieco egzotyki? Monika pysznieczyprzepysznie przychodzi do Was z idealną propozycją na mini serniczki ze słodką pulpą mango i kremowym mleczkiem kokosowym Kara. Wyglądają pysznie i takie są!
SKŁADNIKI
- 70 ml Kremu kokosowego 23-26% Kara
- 50 ml Pulpy z mango Alphonso QF
- 12 ciasteczek typu markizy
- 400 g sera twarogowego 3-krotnie mielonego
- 70 g cukru drobnego
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 200 ml śmietany kremówki 36%
- 1 łyżka cukru pudru
- Świeże mango – opcjonalnie do dekoracji
- Suszone płatki bławatka – opcjonalnie do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Blaszkę do muffinek wyłóż papilotkami. Piekarnik nagrzej do 140*C góra- dół. W czajniku zagotuj wodę.
2. Ciastka wyłóż na dno papilotek. Po jednym ciastku na papilotkę.
3. Ser przełóż do misy, dodaj cukier, cukier waniliowy i wymieszaj, ale niezbyt długo, aby nie napowietrzyć masy.
4. Dodaj jajko, żółtko i wymieszaj. Następnie wlej krem kokosowy Kara. Całość wymieszaj szpatułką.
5. Masę serową przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj do papilotek do 3/4 wysokości. Na wierzch wylej po 1 łyżeczce pulpy z mango i zrób fantazyjne wzroki za pomocą wykałaczki.
6. Na dno nagrzanego piekarnika włóż blaszkę i wlej ok 300 ml gorącej wody. Włóż blaszkę z serniczkami i piecz ok 30 min.
7. Serniczki wyjmij z piekarnika i wystudź. Możesz wyjąć je z papilotek.
8. Schłodzoną śmietankę razem cukrem pudrem ubij na gęsty krem. Przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskaj rozetki na wystudzone serniczki. Całość udekoruj posiekanym mango i płatkami bławatka.