Mini burgery z pastą curry i azjatycką surówką Pysznie czy przepysznie

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 113

Brak głosów do tej pory.

Znudziła Ci się zwykła kiełbasa z grilla? Koniecznie wypróbuj tego przepisu. Wyjątkowe mini burgery z pastą curry i azjatycką surówką. Zrobisz je w zaledwie 40 min, a smak pozostanie z pewnością na dłużej. Za przepis dziękujemy Pysznie czy przepysznie.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Surówka:

Mięso do burgerów:

Sos:

Dodatkowo:

  • 8 małych bułek do burgerów
  • Cebula czerwona marynowana lub świeża
  • Świeża kolendra

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Kapustę, marchewkę i ogórka pokrój w drobne paski, najlepiej obieraczką Julienne. Warzywa przełóż do miski, dodaj sezam, sól, pieprz, cukier, ocet ryżowy i olej. Całość wymieszaj.
  2. Mięso przełóż do miski, dodaj pastę z czosnku, sól, pieprz, pastę curry zieloną, posiekaną kolendrę i miętę oraz wodę. Mięso wymieszaj na jednolitą masę. Uformuj płaskie kotlety, nieco większe niż średnica bułki. Mięso grilluj po 5 min z każdej strony.
  3. Majonez wymieszaj z sosem sriracha. Bułki grilluj, aż będą miały złoty kolor. Na spód bułki rozsmaruj sos, ułóż surówkę, następnie mięso, cebulę, gałązkę kolendry i całość przykryj drugą połówką bułki.

TIP: Przygotuj marynowaną cebulę z tego przepisu >>

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY