Mangomisu
Czy jesteś fanem tiramisu czy nie, ten deser z pewnością skradnie Twoje serce. Mangomisu, czyli deser inspirowany kultowym tiramisu ale bez kawy, za to z egzotycznym i aromatycznym mango. W sam raz na upalne dni. Deser przygotowaliśmy z pulpą mango alphonso Quality food, gdyż pulpa ta przygotowana jest z najsłodszej, dojrzałej na słońcu odmiany mango Alphonso, co daje gwarancję zawsze udanego deseru. Krem przygotowaliśmy z kremu kokosowego, więc deserem mogą się zajadać też osoby z alergią na białko mleka i nietolerujący laktozy.
SKŁADNIKI
- 450 ml pulpy z mango alphonso Quality Food
- 400 ml kremu kokosowego do ubijania Quality Food
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 limonka lub cytryna
- ok. 15 podłużnych biszkoptów
- 2 garści płatków migdałów
- 1 świeże mango lub inne owoce do dekoracji
- świeże listki mięty do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Krem kokosowy do ubijania, ubij z dodatkiem cukru pudru.
- Na suchej patelni upraż płatki migdałów i odstaw do ostygnięcia.
- Świeże mango obierz i pokrój na cienkie plasterki, którymi na koniec udekorujesz deser.
- Przygotuj 6 małych pucharków. Do każdego włóż po ok. 1 – 2 połamanych na kawałki biszkoptów i skrop je sokiem z limonki. Następnie wlej warstwę pulpy z mango Alphonso i warstwę ubitego kremu kokosowego. Powtórz czynność zaczynając od biszkoptów i kończąc na warstwie kremu.
- Każdy deser udekoruj uprażonymi płatkami migdałów, kawałkami świeżego mango i listkiem mięty.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY