Mango sticky rice z mleczkiem skondensowanym Yummy_fotografia_kulinarna

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 3

Brak głosów do tej pory.

Poznajcie wariację na temat mango sticky rice Moniki Yummy_fotografia_kulinarna. Oprócz puszystego ryżu pierwsze skrzypce gra tutaj oczywiście słodka pulpa mango QF, a intrygującym dodatkiem jest skondensowane mleczko kokosowe. Danie będzie sycące, słodziutkie i egzotyczne. Wypróbujcie ten przepis na śniadanie lub deser.

Ilość porcji

Liczba porcji

3

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Do rondelka wlej mleko i dodaj skondensowane mleczko kokosowe oraz sól. Zagotuj i wlej do ugotowanego ryżu, wymieszaj dokładnie.
3. Mango umyj i obierz, i pokrój w kostkę lub plastry. Skrop sokiem z limonki.
4. Do miseczek lub na talerz wyłóż porcję ryżu, polej pulpą z mango, dodaj cząstki mango i udekoruj listkiem mięty.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY