Makaron po tajsku z krewetkami
Masz ochotę na tajskie danie? Sięgnij po przepis na makaron ryżowy z krewetkami w sosie curry. Danie przygotujecie zaledwie w 15 minut. Propozycja podania pochodzi od Czarnej Wisienki. Do dzieła!
SKŁADNIKI
- ½ opakowania Makaronu ryżowego 7mm House of Asia
- 1 łyżeczka Pasty zielonej curry Kanokwan
- 200 ml Mleczka kokosowego 16-18 % BIO Kara
- 8 obranych i oczyszczonych krewetek (16×20)
- 2 łyżeczki oleju
- 1 średnia marchewka pokrojona w słupki
- 1 mała cebula pokrojona w kostkę
Opcjonalnie:
- Szczypior
- Orzechy nerkowca
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Wymieszaj pastę curry z mleczkiem kokosowym.
- Rozgrzej wok i podsmaż warzywa przez 2-3 minuty, następnie dodaj krewetki i smaż kolejną minutę. Dodaj makaron i całość wymieszaj z mleczkiem kokosowym i curry.
TIP: Aby wzbogacić smak dania, opcjonalnie dodaj dymkę i orzechy nerkowca.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY