Makaron po tajsku z krewetkami

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 4.8 / 5. Ilość głosów: 6

Brak głosów do tej pory.

Masz ochotę na tajskie danie? Sięgnij po przepis na makaron ryżowy z krewetkami w sosie curry. Danie przygotujecie zaledwie w 15 minut. Propozycja podania pochodzi od Czarnej Wisienki. Do dzieła!

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Opcjonalnie:

  • Szczypior
  • Orzechy nerkowca

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Wymieszaj pastę curry z mleczkiem kokosowym.
  3. Rozgrzej wok i podsmaż warzywa przez 2-3 minuty, następnie dodaj krewetki i smaż kolejną minutę. Dodaj makaron i całość wymieszaj z mleczkiem kokosowym i curry.

TIP: Aby wzbogacić smak dania, opcjonalnie dodaj dymkę i orzechy nerkowca.

SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY