Letni chłodnik kokosowy z ogórkiem
SKŁADNIKI
- 2 szklanki Mleczka kokosowego light Kara
- 1 łyżeczka Pasty curry zielone Kanokwan
- 2 łyżki Marynowanego imbiru House of Asia, drobno pokrojonego
- 2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 duży zielony ogórek
- 3 łyżki prażonych orzechów nerkowca
- 1 ząbek czosnku
- 1 mały pęczek kolendry
- kilka listków mięty
- skórka z jednej limonki
- sól i pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W dużej misce wymieszaj jogurt z mlekiem kokosowym. Dopraw czosnkiem, solą i pieprzem.
- Dodaj posiekaną kolendrę, miętę oraz marynowany imbir.
- Ogórka zetrzyj na tarce jarzynowej, lekko posól i przełóż na sitko na 10 minut. Następnie odciśnij z nadmiaru wody i dodaj do miski z jogurtem.
- Dopraw, dodaj pastę curry i skórkę z limonki. Zmiksuj całość na gładki chłodnik.
- Wstaw do lodówki do schłodzenia.
- Przed podaniem posyp prażonymi orzechami i skrop oliwą z oliwek.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY