Lemoniada arbuzowa z perełkami tapioki

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 2

Brak głosów do tej pory.

Wiosną, latem nie zapomnijcie o nawodnieniu. Mamy dla Was doskonale orzeźwiającą i nawadniającą lemoniadę arbuzową. Lemoniadę inspirowaną kultowym bouble tea, czyli z perełkami tapioki. Zachwyć tą nietuzinkową lemoniadą swoich gości i tych małych i dużych. Efekt murowany.

Ilość porcji

Liczba porcji

8

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Perły tapioki ugotuj wg. przepisu na opakowaniu i pozostaw do ostygnięcia.
  2. Arbuza obierz, pokrój na kawałeczki i usuń większe pestki. Następnie zmiksuj arbuza w blenderze.
  3. Przecedź zmiksowanego arbuza przez drobne sitko. Jeśli chcesz mieć klarowną lemoniadę przecedź całość jeszcze raz przez gazę.
  4. W dużym naczyniu o pojemności min. 2,5 l wymieszaj przecedzonego arbuza, cukier i wodę. Wyciśnij i dodaj sok z 1,5 limonki.
  5. Ostudzone perły tapioki przepłucz pod bieżącą, zimną wodą i dodaj do lemoniady.
  6. Na koniec umyj i dodaj listki mięty, pokrój pozostałą połowę limonki w plasterki i dodaj je do lemoniady.
  7. Lemoniadę podawaj schłodzoną z kostkami lodu.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY