Kuleczki z indyka w panierce panko z musem dyniowym

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 0 / 5. Ilość głosów: 0

Brak głosów do tej pory.

Sięgnij po przepis na pikantne kuleczki z indyka z sosem dyniowym. Odkryj ich chrupkość, którą nadaje im panierka panko.

 

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

ŁAGODNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

40 min.

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Do podania:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Dynię pokrój i wydrąż z niej nasiona, ułóż na blasze do pieczenia, polej oliwą z oliwek, posyp solą morską i wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C na około 30 minut. Gdy dynia będzie miękka, wyjmij ją z piekarnika, odstaw na bok i wystudź. Następnie przełóż do wysokiego naczynia, dodaj mleczko kokosowe, ostry sos z papryczki jalapeno, całość zmiksuj na gładką masę (w razie potrzeby przetrzyj przez sitko).
  2. Mięso mielone z indyka przełóż do miski, dodaj pastę z imbiru, czosnku i chili, następnie wyrób farsz, na końcu dopraw do smaku solą i pieprzem. Uformuj równe kulki i obtocz w mące, jajku i panierce panko. Smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor.
  3. Gotowe pulpeciki nadziej na wykałaczki, podawaj z musem z dyni i salsą meksykańską oraz świeżą kolendrą.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY