Kubeczki z ciasta francuskiego z serem brie, żurawiną i sosem musztardowo-miodowym
Elegancja w kilku kęsach! Kubeczki z ciasta francuskiego z kremowym serem brie, słodko-kwaśną żurawiną i chrupiącymi orzechami podbiją każde przyjęcie. Podaj z aromatycznym sosem musztardowo-miodowym i zbierz pochwały! Za przepis dziękujemy Kuchenny Kodeks.
SKŁADNIKI
- 2 łyżki Musztardy miodowej Dijon Maille
 - 1 opakowanie ciasta francuskiego
 - 150 g sera brie
 - 200 g konfitury z żurawiny
 - 1 łyżeczka soku z cytryny
 - 1 łyżka oleju
 - sól/pieprz do smaku
 - 2 garści orzechów pekan lub orzechów włoskich
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ciasto francuskie podziel na kwadraty około 6×6. Wyłóż nimi formę do babeczek tak, aby powstały miseczki/kubeczki.
 - Ser brie pokrój na plastry i przełóż na spód każdego kubeczka. Na wierzch dodaj łyżeczkę żurawiny.
 - Gotową przekąskę piecz około 20 min w 180 stopniach (góra-dół).
 - Musztardę miodową połącz z sokiem z cytryny i olejem. Przypraw do smaku. Polej sosem gotowe, upieczone kubeczki z ciasta francuskiego.
 - Posyp obficie posiekanymi orzechami.
 
SPRAWDŹ
			
			POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
			
			POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY