Kubeczki z ciasta francuskiego z serem brie, żurawiną i sosem musztardowo-miodowym Kuchenny Kodeks
Elegancja w kilku kęsach! Kubeczki z ciasta francuskiego z kremowym serem brie, słodko-kwaśną żurawiną i chrupiącymi orzechami podbiją każde przyjęcie. Podaj z aromatycznym sosem musztardowo-miodowym i zbierz pochwały! Za przepis dziękujemy Kuchenny Kodeks.
SKŁADNIKI
- 2 łyżki Musztardy miodowej Dijon Maille
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 150 g sera brie
- 200 g konfitury z żurawiny
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka oleju
- sól/pieprz do smaku
- 2 garści orzechów pekan lub orzechów włoskich
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ciasto francuskie podziel na kwadraty około 6×6. Wyłóż nimi formę do babeczek tak, aby powstały miseczki/kubeczki.
- Ser brie pokrój na plastry i przełóż na spód każdego kubeczka. Na wierzch dodaj łyżeczkę żurawiny.
- Gotową przekąskę piecz około 20 min w 180 stopniach (góra-dół).
- Musztardę miodową połącz z sokiem z cytryny i olejem. Przypraw do smaku. Polej sosem gotowe, upieczone kubeczki z ciasta francuskiego.
- Posyp obficie posiekanymi orzechami.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY