Krokiety z mozzarellą w panko z czerwoną salsą meksykańską

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 4

Brak głosów do tej pory.

Musicie tego spróbować! Krokiety z mozzarellą w panko to prawdziwa poezja smaków. Ciągnący się ser w chrupiącej panierce zamoczony w meksykańskiej salsie to propozycja idealna na wieczorne spotkania.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

15 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Dokładnie odparuj, przepuść przez praskę i lekko wystudź, następnie przełóż do miski. Dodaj jajko, 2 łyżki mąki, gałkę, sól, pieprz, szczypiorek oraz mozzarellę i wyrób masę na gładkie ciasto, podziel na równe porcje, następnie uformuj kulki lub wałeczki.
  2. Tak przygotowane krokiety obtocz w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na koniec w panko i smaż na rumiany kolor.
  3. Gotowe danie podawaj z salsą meksykańską oraz kolendrą.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY