Krokiety z mozzarellą w panko z czerwoną salsą meksykańską
Musicie tego spróbować! Krokiety z mozzarellą w panko to prawdziwa poezja smaków. Ciągnący się ser w chrupiącej panierce zamoczony w meksykańskiej salsie to propozycja idealna na wieczorne spotkania.
SKŁADNIKI
- 100 g Panierki panko House of Asia
- 1 puszka Salsy meksykańskiej czerwonej Casa de Mexico
- 500 g obranych ziemniaków
- 100 g sera mozzarella pokrojonego w drobną kostkę
- 2 jajka
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 6 łyżki mąki pszennej
- 3-4 łyżki oleju do smażenia
- 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
- Kilka gałązek kolendry
- Sól i pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Dokładnie odparuj, przepuść przez praskę i lekko wystudź, następnie przełóż do miski. Dodaj jajko, 2 łyżki mąki, gałkę, sól, pieprz, szczypiorek oraz mozzarellę i wyrób masę na gładkie ciasto, podziel na równe porcje, następnie uformuj kulki lub wałeczki.
- Tak przygotowane krokiety obtocz w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na koniec w panko i smaż na rumiany kolor.
- Gotowe danie podawaj z salsą meksykańską oraz kolendrą.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY