Krem z ziemniaka z boczkiem i pastą Miso
Ziemniak to warzywo, z którego można zrobić naprawdę wszystko. Tym razem nasz Szef Kuchni przygotował przepyszny krem z ziemniaka z wykorzystaniem kremowego mleczka Kara, pasty miso i pasty z czosnku.
SKŁADNIKI
- 2 saszetki Pasty miso House of Asia
- 400 ml Mleczka kokosowego 5-7% House of Asia
- 2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 4 posiekane ząbki czosnku
- 500 g obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków
- 3 cebule pokrojone w piórka
- 100 g białej części pora pokrojonej w plasterki
- 100 g selera pokrojonego w kostkę
- 1,5 l bulionu warzywnego
- 100 g boczku wędzonego pokrojonego w kostkę
- 100 g masła
- 50 g szczypiorku drobno posiekanego
- Sól, pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W garnku rozpuść masło, dodaj pastę z czosnku, podsmaż ziemniaki, 2 cebule, pora oraz selera na rumiany kolor, wlej bulion, gotuj, aż warzywa będą miękkie, pod koniec dodaj mleczko kokosowe, pastę miso, dopraw do smaku solą i pieprzem, całość zmiksuj na gładki krem.
- W międzyczasie na zimną patelnię wrzuć boczek oraz pozostałą cebulę, smaż na wolnym ogniu, aż boczek będzie chrupiący.
- Gotową zupę rozlej do misek, posyp boczkiem z cebulką i szczypiorkiem.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY