Krem z ziemniaka z boczkiem i pastą Miso

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 4

Brak głosów do tej pory.

Ziemniak to warzywo, z którego można zrobić naprawdę wszystko. Tym razem nasz Szef Kuchni przygotował przepyszny krem z ziemniaka z wykorzystaniem kremowego mleczka Kara, pasty miso i pasty z czosnku.

Ilość porcji

Liczba porcji

4

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

25 min

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

  • 2 saszetki Pasty miso House of Asia
  • 400 ml Mleczka kokosowego 5-7% House of Asia
  • 2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 4 posiekane ząbki czosnku
  • 500 g obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków
  • 3 cebule pokrojone w piórka
  • 100 g białej części pora pokrojonej w plasterki
  • 100 g selera pokrojonego w kostkę
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 100 g boczku wędzonego pokrojonego w kostkę
  • 100 g masła
  • 50 g szczypiorku drobno posiekanego
  • Sól, pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. W garnku rozpuść masło, dodaj pastę z czosnku, podsmaż ziemniaki, 2 cebule, pora oraz selera na rumiany kolor, wlej bulion, gotuj, aż warzywa będą miękkie, pod koniec dodaj mleczko kokosowe, pastę miso, dopraw do smaku solą i pieprzem, całość zmiksuj na gładki krem.
  2. W międzyczasie na zimną patelnię wrzuć boczek oraz pozostałą cebulę, smaż na wolnym ogniu, aż boczek będzie chrupiący.
  3. Gotową zupę rozlej do misek, posyp boczkiem z cebulką i szczypiorkiem.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY