Kotleciki rybne w sosie red curry

Oceń wpis, aby doradzić innym!

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić.

Średnia ocena 5 / 5. Ilość głosów: 45

Brak głosów do tej pory.

Chrupiące, aromatyczne i gotowe w zaledwie 30 minut. Tajskie kotleciki rybne to idealna opcja na szybki obiad lub efektowną przystawkę.

Ilość porcji

Liczba porcji

2

Ilość porcji

Poziom ostrości

LEKKO-PIKANTNE

Czas przygotowania

Czas przygotowania

30 minut

Czas przygotowania

Poziom trudności

ŁATWE

SKŁADNIKI

Do kotlecików:

Do sosu:

  • 4 łyżki Sosu sweet chili Kanokwan
  • 2 łyżeczki prażonych i posiekanych orzeszków ziemnych
  • 1 łyżka drobno posiekanej kolendry
  • 1 łyżka drobno posiekanego zielonego ogórka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Filet rybny zmiksuj razem z pastą czerwone curry. Dodaj jedno jajko, sos rybny i sól. Dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.
  2. Uformuj niewielkie kotleciki o średnicy 4–5 cm. Zapanieruj w rozmąconym jajku i panko.
  3. Smaż kotleciki na głębokim tłuszczu, aż nabiorą złotego koloru i będą chrupiące.
  4. W miseczce połącz składniki sosu – będzie to dip do podania.
  5. Gotowe kotleciki serwuj z sosem jako przystawkę lub w towarzystwie ryżu jako danie główne.
SPRAWDŹ

POWIĄZANE PRZEPISY

PRZEPISY

WYSZUKAJ PRZEPISY