Koreańskie smażone corn dogi z musztardą Dijon
SKŁADNIKI
- 3 łyżeczki musztardy oryginalnej Dijon
- 80g panierki panko
- 4 kiełbaski hot dog
- 230 g mozarelli pokrojonej na grube kawałki
- 120 g mąki pszennej
- 60 g mąki ryżowej
- 1/2 łyżeczki drożdży
- 120 ml mleka lub wody
- 1 jajko
- Szczypta soli
Opcjonalnie:
- 1 łyżka cukru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do dużej miski wsyp mąkę pszenną, mąką ryżową, cukier, sól i drożdże. Następnie dodaj mleko oraz jajko. Dokładnie mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Przykryj i zostaw na ok. godzinę, do wyrośnięcia.
- Kiedy ciasto wyrasta przygotuj wypełnienie corn dogów. Na jednorazowe drewniane pałeczki nadziej kawałki mozzarelli i kiełbaski. (możesz zrobić też mieszane wypełnienie – połowa mozarelli i połowa kiełbaski).
- Kiedy ciasto już wyrosło panieruj wypełnienie corn dogów kolejno w cieście, a następnie w panierce panko. Smaż przez 4-5 minut w głębokim tłuszczu, aż corn dogi się zarumienią.
- Podawaj z musztardą Dijon i ketchupem.
TIP: Jeśli chcesz obtocz corn dogi w cukrze. Dzięki temu będą bardziej chrupiące i delikatnie słodkie.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY