Kokosowy deser z tapioki z grillowanymi nektarynkami
Łapcie pomysł na ekstremalnie szybkie śniadanie bądź deser. Waffle.plantation przychodzi z pysznym przepisem z wykorzystaniem naszej tapioki i mleczka kokosowego. Przekonajcie się, że śniadanie nie musi być nudne!
SKŁADNIKI
- 90 g Tapioki pereł QF Quality Food
- 400 ml Mleczka kokosowego 16-19% KARA
- 2 łyżki cukru / erytrytolu / innego słodzika
- 1/4 łyżeczki kardamonu
- 2 nektarynki
- syrop klonowy według uznania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Zagotuj mleczko kokosowe. Dodaj tapiokę, słodzik oraz kardamon.
- Gotuj przez ok. 20 minut, co chwilę mieszając (aż tapioka stanie się szklista). Przelej do miseczek.
- Nektarynki przekrój na pół. Posmaruj delikatnie oliwą. Grilluj kilka minut przy zamkniętym grillu / na patelni grillowej bądź piecz przez 15 minut w 190 stopniach.
- Deser z tapioki podaj z grillowanymi nektarynkami oraz syropem klonowym.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY