Kokosowe pancakes z dżemem malinowym Darbo
SKŁADNIKI
- 400 ml mleczka kokosowego 5-7%
- 50 g mąki kokosowej
- 50 g mąki pszennej
- 1 łyżka cukru kokosowego BIO
- 4 jajka
- 3 łyżki oleju np. kokosowego
- czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- dżem malinowy Darbo na wierzch
- owoce sezonowe
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W misce wymieszaj jajka z olejem kokosowym i cukrem kokosowym
- Dodaj do masy mleczko kokosowe i dokładnie wymieszaj.
- W osobnej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczeni i solą. Dodaj do mokrych składników i zamieszaj – szybko i niezbyt dokładnie.
- Na patelni rozgrzej olej kokosowy i smaż na złoty kolor z obu stron małe placuszki.
- Pancakes podawaj z dżemem malinowym Darbo i owocami
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
PRZEPISY