Kokosowe mangomisu z marakują Fly me to the spoon
Poznajcie wariację na temat tiramisu od flymetothespoon_ Dorota postawiła na egzotyczny twist i do wykorzystania tego przepisu wykorzystała naszą obłędna pulpę mango i marakuję, a także idealnie puszysty krem kokosowy do ubijania.
SKŁADNIKI
- 150 g Pulpy z mango Alphonso bez dodatku cukru QF Quality Food
- 100 g Pulpy z marakui QF Quality Food
- 200 g schłodzonego Kremu kokosowego do ubijania QF Quality Food
- 200 g biszkoptów savoiardi
- 250 g mascarpone
- Szczypta soli
- 250 ml ostudzonej mocnej kawy
- 3 żółtka
- 60 g cukru pudru
- Matcha lub kakao do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodaj mascarpone i wymieszaj mikserem.
- Krem kokosowy ubij chwilę ze szczyptą soli. Dodaj do kremu z żółtkami i wymieszaj.
- Przełóż do pucharków łyżkę kremu, na to wyłóż biszkopty namoczone w kawie. Nałóż łyżkę pulpy z mango i na to łyżkę pulpy z marakui, kolejną warstwę biszkoptów, ponownie krem, owoce, biszkopty i zakończ warstwą kremu. Posyp matchą lub kakao.
- Włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRODUKTY
SPRAWDŹ
POWIĄZANE PRZEPISY
PRZEPISY